Esther is expert op het gebied van Ayurvedisch Practitioner en Nutrition Therapist, zij ondersteunt mensen om zichzelf te leren kennen en geeft mensen concrete handvaten om via voeding en leefstijl naar hun constitutie te leven. 

Ayur…wat?!

Dit is vaak de eerste reactie wanneer ik Ayurveda noem. En eerlijk, ik begrijp het wel. Ayurveda klinkt misschien mysterieus of ingewikkeld, maar eigenlijk gaat het over iets heel eenvoudigs: het leven in balans brengen. Al duizenden jaren geleden werd deze kennis vastgelegd in India, en sindsdien is het een complete wetenschap die lichaam en geest ziet als één geheel.

De kunst van het leven

Stel je eens voor: een leven waarin je je echt goed voelt, elke dag weer. Waar je niet alleen fysiek sterk bent, maar ook mentaal in balans. Dit is waar Ayurveda om draait. Het is geen modegril of een ingewikkelde filosofie – het is een wetenschap die al meer dan 5.000 jaar bestaat en heel precies beschrijft hoe je gezond en gelukkig kunt leven.

Ayurveda betekent letterlijk ‘de kennis van het leven’. Het geheim? Harmonie. Niet alleen met jezelf, maar ook met de wereld om je heen. Door je leefstijl en voeding af te stemmen op wie jij bent, kun je balans vinden en beter in je vel zitten. Wat goed is voor de een, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Daarom biedt Ayurveda persoonlijk advies, afgestemd op jouw unieke behoeften.

Kleine stappen, groot effect

Je hoeft niet van de ene dag op de andere je leven om te gooien. Ayurveda gaat juist over kleine aanpassingen die een groot verschil kunnen maken. Door stap voor stap veranderingen aan te brengen in je voeding, je dagelijkse routine en je manier van denken, kom je dichter bij een gezonder en gelukkiger leven. Tijdens onze spirituele reizen, zoals de Ayurveda-retraites, krijg je praktische handvatten en inzichten om deze kennis in je dagelijkse leven toe te passen.

Een ontdekkingstocht naar jezelf

Ayurveda is meer dan alleen een gezondheidsleer. Het is een ontdekkingstocht naar wie jij bent, naar wat je nodig hebt om in balans te komen. Elke keer dat je je verder verdiept, ontdek je iets nieuws over jezelf. Hoe meer je de adviezen toepast, hoe beter je begrijpt wat goed voor je is. En dat is misschien wel het mooiste aan Ayurveda – het biedt geen kant-en-klare antwoorden, maar geeft je de tools om zelf je pad te ontdekken.

Dus, de volgende keer dat iemand "Ayur...wat?!" zegt, kun jij met een glimlach uitleggen dat Ayurveda niet zomaar een term is, maar een eeuwenoude bron van wijsheid die jouw leven kan transformeren.

Ayurveda retraite Nederland

Ayurveda retraite Nederland bij Spirituele Vakantie Reizen.Ontdek wat de onderliggende trigger is van je fysieke problemen. Leer en voel de kracht van Ayurveda tijdens een uniek vijfdaags individuele retraite. 

Leer hoe je je dagelijkse eetpatroon en levensstijl kunt afstemmen op jouw unieke blauwdruk voor een gebalanceerd leven. Proef waarom voor jou het eten van een rauwe appel wel of niet ‘healty’ is. Ervaar de transformatie en vind jouw weg naar harmonie in jezelf en je omgeving.

Gun jij jezelf deze retreat dan geniet je ook van het rustige Twente en haar landschappen. Je verblijft op een authentieke Twentse boederij. Meer willen weten over deze retraite?